Hoe kan je een e-mail uitgesteld verzenden?

Ben je wel eens 's avonds of in het weekend aan het mailen? Maar wil je eigenlijk niet laten zien dat je stiekem nog aan het werk bent. Of wil je alvast reageren op een e-mail, maar niet dat de afzender meteen jouw reactie terug ontvangt? Dan kun je het versturen van jouw e-mail uitstellen. Hieronder vind je een instructie van hoe dit werkt en hoe je dit precies kunt instellen in Outlook.

Hoe werkt uitgesteld verzenden en wat gebeurt er precies ?

Om je e-mail pas later te versturen kun je de functie 'Bezorging uitstellen' in Outlook gebruiken. Met deze functie stel je de datum en het tijdstip in waarop je de e-mail wil verzenden. Je verstuurt de e-mail gewoon zoals normaal, maar je e-mail wordt nog niet meteen verstuurd. Deze blijft nog even wachten in je Postvak UIT. Outlook verstuurt jouw mail vervolgens op het door jou ingestelde tijdstip.

Wanneer werkt uitgesteld verzenden niet?

Let op! Er is wel één vereiste, namelijk dat jouw Outlook actief moet zijn. Outlook kan geen mails versturen op het moment dat Outlook niet aan staat. Dit betekend dat jouw e-mail pas wordt verzonden op het moment dat Outlook aan staat. Je hoeft niet op dat moment in Outlook te werken, maar hij moet wel op de achtergrond open staan. Dan zal Outlook als jouw e-mails namelijk automatisch verzenden en ontvangen en ook de e-mail die jij had klaargezet versturen.

Instructie Bezorging uitstellen


1. Maak je e-mail klaar staan voor verzending zoals je dit normaal gesproken ook doet. Pas nu nog één instelling aan. Klik op Opties (1) en vervolgens op Bezorging uitstellen (2).
Verzenden uitstellen stap 1
2. Klik in het volgende scherm op de datum (3) en pas deze aan naar de gewenste verzenddatum. Stel vervolgens de tijd (4) in waarop je de e-mail wil verzenden. Klik vervolgens op Sluiten (5).
Verzenden uitstellen stap 2
3. Bezorging uitstellen staat nu in de werkbalk van je e-mail donkergrijs weergegeven (6). Dit betekent dat bezorging voor uitstellen is geactiveerd. Klik tot slot op de knop Verzenden. De e-mail blijft nu tijdelijk staan in Postvak UIT totdat de ingestelde tijd voor verzenden is verstreken.
Verzenden uitstellen stap 3