Over Vivianne Kroone

De tijd van je leven is nu

Het mooiste werk ter wereld

Met een passie voor training geven, kennis overdragen en een extreme voorliefde voor Outlook was het voor mij een logische stap om in 2013 mijn eigen bedrijf Mailbox Master op te richten. Met mijn trainingen maak ik nu door heel Nederland Mailbox Masters, die met net zo veel plezier als ik, slim hun mailbox managen. 

Vivianne Kroone

Niet 1, maar 9 mailboxen

Toen ik met mijn eerste baan als secretaresse begon, werd ik totaal overvallen door de enorme stroom van e-mails die mijn mailbox dagelijks binnen kwam. Niet alleen in mijn eigen mailbox en van het secretariaat, maar ook in die van de 7 managers die ik ondersteunde. Hoe was het mogelijk dat ik tijdens mijn opleiding tot Directiesecretaresse niet had geleerd hoe je al het werk goed organiseert dat binnenkomt in je mailbox? En hoe je overzicht op houdt op al je werkzaamheden, zodat je weet waar je prioriteiten liggen? Eén ding was mij duidelijk; ik wilde dit leren, want ik had het nodig om mijn werk goed te kunnen doen.  Dus ging ik op zoek. 

Vivianne Kroone

Van secretaresse tot trainer

Ik probeerde allerlei tools en methodes uit en ontdekte stap voor stap de werkwijze die goed voor mij werkte. Ik groeide door van directiesecretaresse tot leidinggevende van een secretariaat met 9 management ondersteuners. Daar kwam ik erachter dat ik het 't leukst vond om mijn team op te leiden. Steeds meer collega's vroegen om hulp bij het vinden van hun beste werkwijze. Voor ik wist was 50% van mijn werktijd bezig met collega's trainen.


In de afgelopen 12 jaar, en ook nu nog dagelijks, ben ik bezig met de vraag: Hoe kan dit handiger en slimmer? En hoe kun je tools zoals Outlook, OneNote en Teams gebruiken om je werk makkelijker en overzichtelijker te maken? Het resultaat is de Mailbox Methode die ik nu dagelijks in mijn trainingen leer aan alle lagen van organisaties.

"Ieder stukje tijd is een stukje van je leven.

Door slimmer te werken verhoog je de kwaliteit van je tijdsbesteding en daarmee ook de kwaliteit van je werk en je leven."

Vivianne Kroone

Mijn visie: De tijd van je leven is nu

Tijd is in mijn ogen één van de schaarste dingen in het leven. Ik geloof dat de kwaliteit van je tijdsbesteding een direct effect heeft op de kwaliteit van je leven. Toen iemand mij na de training schreef"Door jou krijgt mijn vrije tijd meer kwaliteit" wist ik dat dat de kern raakte van mijn werk. "De tijd van je leven is nu" werd mijn levensquote. 


Ik heb zelf ook mogen ervaren dat tijd mijn dierbaarste goed is. In 2018 werd ik op mijn fiets van achter aangereden en raakte mijn linkerbeen zwaar geblesseerd. Daardoor zat ik in de mooiste zomer sinds jaren thuis op de bank en merkte ik hoeveel ik ineens niet meer kon. Toen ik alles net weer op de rit had, kwam ik een jaar later door een muggenprik met knokkelkoorts in Bali in het ziekenhuis. 


Op dat moment stond mijn leven ineens he-le-maal stil en besefte ik heel goed wat er echt in het leven belangrijk is. Ook ontdekte ik dat mijn werk niet alleen gaat om de mailbox op de orde hebben, maar ook om tijd te besteden aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn, zowel in je werk als buiten je werk. 

De tijd van mijn leven 

Ik heb de tijd van mijn leven als ik de mensen om mij heen heb die belangrijk voor mij zijn. Ik ben al sinds mijn jeugd verliefd op mijn grote liefde Ferdy. We wonen in de omgeving Rotterdam met onze kat Poes. Samen zoeken we regelmatig de mooiste groene plekjes van Nederland op voor een flinke wandeling.


Ik ben dol op Thais koken, eten met familie of vrienden, goede gesprekken en een competitief potje kaarten. Daarnaast doe ik het goed op alleen zijn. Dan lees ik het liefst een boek, met een kop thee ernaast en Poes op schoot. Of ik luister naar één van de vele trainingen, podcasts of audioboeken waar mijn telefoon vol mee staat, want ik vind het super leuk om nieuwe dingen te leren.  

"De kwaliteit van je tijd en je leven is wat echt telt, wanneer je later oud en wijs in je schommelstoel zit en terug kijkt op je leven. De tijd van je leven is nu, dus heb plezier en geniet!"