Enkele ingezonden reacties van klanten

Hiermee gaat mijn mailbox en dus mijn werkdagen er een stuk efficiënter en opgeruimder uitzien. Tijdwinst, structuur en overzicht wat ik direct vandaag al heb kunnen implementeren. | Nu anderhalf jaar later heeft het nog steeds ontzettend veel positieve invloed in niet afgeleid zijn. Superfijn en effectief! 💪

Lambertine - Mecklenfield Tuinen

Mag ik even zeggen dat het een verademing is! Werk natuurlijk nog maar een paar dagen op deze manier en moet in de gaten houden dat ik mijn taken ook uitvoer, maar hallo, wat een efficiënte manier van werken. Ben erg enthousiast, dit gaat mij echt helpen!


Rikkert - Wereld Natuur Fonds

Voor het gehele team heeft ze een leerzaam programma samengesteld, om productiever en georganiseerder te gaan werken. We zijn erg enthousiast over de aanpak, goede voorbereiding en inhouse training. Complimenten voor je inlevingsvermogen en enthousiasme.

Kjeld Piek - CleverStrategy

Super bedankt voor je mailboxhackaton.

Mijn mailbox is aan het eind van de dag leeg, de boomstructuur aan mappen is verdwenen, met Asana heb ik veel meer overzicht en ik heb vooral het gevoel in control te zijn. Heel erg fijn om zo het nieuwe jaar te beginnen.

Vol enthousiasme ben ik bezig mijn team ook anders te laten werken en iedereen wordt daar weer blij van. Dus nogmaals dank.

PS. deze mail alleen maar opgemaakt en verstuurd met sneltoetsen ;-)

Cathalijn van Iperen - Mad Science

In een relaxte en ontspannen setting neemt Vivianne je mee in de wereld van Mail en Outlook middels haar Mailbox Hackathon. Doeltreffend, pakkend, slim, interessant en vernieuwend; zo kun je training als best in steekwoorden omschrijven.

Wij als team hebben het als een zeer productieve dag ervaren en de mindset op- en over gepakt. De verandering en efficiency die het teweegbrengt is zeker de tijdsinvestering waard!

Guido Van Der Krabben - Hutten

Wat ontzettend leuk: ik zit net op een verloren middag mijn inmiddels alweer volgelopen ‘nieuwe’ Inbox weg te werken met alle sneltoetsen (gaat echt heel snel en goed!) en de laatste mail die ik tegenkom is die van jou!

Voor het eerst sinds 6 jaar heb ik een volledig lege inbox, met agenda bijgewerkt, to do lijst helder en een opgeruimd hoofd…

Dank je voor je enthousiasme in je cursus, dat heeft ervoor gezorgd dat ik jou nu deze blije mail kan sturen! :)

Chris van Assen - WWF Nederland

Een ab-so-lu-te aanrader voor mensen die dagelijks met veel mail geconfronteerd worden (werk/privé) en een manier zoeken om agenda, to do lijstjes, reminders en mailarchieven in één klap efficiënter aan te pakken: +1 voor tijdwinst.

Lucienne - Gemeente Rotterdam

Vivianne is een inspirerende trainer. Met haar manier van werken wordt je verleid om direct tijdens de training je mailbox efficiënter te organiseren. Ze geeft vele tips die je naar eigen keuze gelijk kunt toepassen. Ik ben de volgende dag vol enthousiasme en energie aan het werk gegaan. Ruim een half jaar later ben ik nog steeds blij met deze nieuwe manier van werken, waardoor ik effectiever ben en gestructureerder alles aanpak. Je merkt aan alles dat Vivianne gedreven is om mensen te helpen. Naast de basistraining hebben wij ook een vervolg training gevolgd waarbij nog verder wordt inzoomd op beheren van de agenda en takenlijst. Wie had gedacht dat werken in Outlook zo prettig kon zijn!

Eske van Galen - FGB Facility Group

Vivianne is een zeer bevlogen persoon is, ze weet je op een enthousiaste en duidelijke manier zaken bij te brengen. Het voelt totaal niet alsof je in een training zit. Zeker omdat je tijdens de training aan het werk gaat (met je mailbox). De theorie en praktijk worden direct samengebracht. Mij heeft het heel erg geholpen; ik ben veel minder tijd kwijt aan het bijwerken van mijn mail en kan beter met de functionaliteiten die Outlook biedt omgaan.

Ik werk nu heel gestructureerd. Ik ben erg blij dat ik de trainingen (basis en verdiepingsslag) gevolgd heb en raad het zeker iedereen die veel met mail werkt aan!Leonie van Berkel - Rijksoverheid

Mijn probleem was dat ik mijn dag liet leiden door mails die binnenkwamen. Ik begon de dag met een plan en liet vervolgens mijn mailbox het plan overnemen. Aan het eind van de dag had ik mijn voor mijn gevoel niet gedaan wat ik wilde doen. Vivianne heeft met een aantal tips mij geleerd de leiding terug te pakken, ze schelen zoveel tijd en afleiding.

Tijdens de training was er ruimte om met collega’s af te stemmen hoe we interne mailvervuiling tegengaan en konden we met onze eigen laptops direct aan de slag met labels, mapjes en sneltoetsen. Vivianne benoemde een aantal zeer herkenbare valkuilen. Grappig hoe inefficiënt (lees: dom) we allemaal bezig kunnen zijn met onze inbox.

Ik kan deze training aanraden bij alle organisaties, maar doe het dan wel gelijk samen met het hele team. Je hoort steeds vaker dan mensen gespannen worden van de uitpuilende mailbox. Veel mailbox vervuiling komt van je eigen collega’s, een stukje opvoeding hoort hierbij. Het is fijn als Vivianne jou en jouw collega’s opvoedt in het land van mailverkeer.

Leonie van der Smeede - FHI

Voor mij bestond een werkdag uit vooral met mijn neus in de inbox zitten. Doodmoe werd ik ervan. Ook lukte het slecht me op andere zaken te concentreren, verslagen uitwerken deed ik dus maar thuis.


Tijdens de workshop ging het over “slimmer werken” met bijv. een takenlijst en sneltoetsen. Ik had meteen door dat dit de tools waren die ik nodig had. Tijdens de workshop hebben we in de eigen computeromgeving gewerkt, zodat deze kon worden aangepast en we met de nieuwe tools aan de slag konden. Na de workshop ben ik uiteraard met de nieuwe verworvenheden aan de slag gegaan. Van een volle in-box met kleurtjes en vlaggetjes, werk ik nu met een takenlijst, inbox zero en sneltoetsen. Ik heb zelfs af en toe tijd over! 


De workshop beveel ik van harte aan. Viviannes (terechte) enthousiasme over de gemakken van Outlook heeft ze ten volle op me over weten te brengen. Stiekem hoop ik dat er nog een vervolg op de workshop komt om zodoende nog meer handigheidjes van haar te leren!

Pia Padmos - Gemeente Rotterdam

Ik zeg doen! Ik heb nu al een half jaar met maximaal 10 mailtjes in mijn inbox en ben maximaal 10 minuten per dag bezig met ontvangen mail :)

Noor - N°View

Mijn mailbox is nu aan het einde van de dag bijna leeg en er is meer structuur in het verwerken van en het werken met mail. Ik werk met taken wat mij veel meer rust geeft. Als ik de taken die ik voor die dag gepland heb ben ik voor mijn gevoel klaar en heb dan niet het gevoel dat ik nog van alles moet. Tevens ben ik er blij mee dat ik de meldingen op laptop en telefoon uitgezet heb. Ook dat geeft rust, ik bepaal wanneer ik mijn mail wil zien.

Ook nog mijn complimenten voor Vivianne: Wat kan zijn met veel passie over het onderwerp outlook vertellen, daar krijg je gewoon energie van!

Bram Meijer - Hutten

Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en geniet van de rust in mijn hoofd en de geweldige planning. Begin van de ochtend neem mijn ontvangen mails door en beslis gelijk wat ik er mee gaat doen. Oja de snelkoppeling is ideaal. 

Aan het einde van de dag is mijn inbox leeg, verwijderde mails leeg en mijn mailbox opgeruimd. Dus kortom geweldige training en wat is het fijn om je mailbox leeg te zien. Ik hou ook van outlook nu LOL! 

P.s. als ik bij collega’s de volle inbox nu ziet krijg ik de neiging om deze te schonen, het is zo onoverzichtelijk. Mijn handen jeuken dan gewoon.

Millie Martis - gemeente Rotterdam

Voor het eerst sinds 4 juli 2016 is mijn mailbox (bijna) leeg. Ik heb er nu nog 12 staan…ongekend! Werkt zo veel sneller en efficiënter, vooral het wegwerken naar de takenlijst met categorieën en mails (waar nodig) in de bijlage.

Ik vond Vivianne's manier van cursus geven heel geslaagd! De inhoud werd toegankelijk

en behapbaar gepresenteerd, heldere doelstellingen in het begin die op het eind van de dag allemaal waar zijn gemaakt en daarnaast ook nog een prettige sfeer.

Geen moment verveeld of moeite gehad om gefocust te blijven.

Barbara Konig - Hutten

Wat een ontzettende eye opener was de training van Vivianne! Nooit geweten dat Outlook zo veel handige functies heeft. Op een leuke en hands-on manier legt Vivianne je de fijne kneepjes uit, zodat je meteen kan beginnen met tijd besparen. Deze Outlook training is een absolute aanrader voor diegene die verzuipen in mails en mappen.

Katja van Honschooten - Rvdb

Vivianne is een ontzettend enthousiaste trainer. Met haar tips en trucs leer je functies van je mailbox die je niet eerder wist en die jouw werkdag een stuk efficiënter maken! Waar mijn mailbox voorheen vooral een last was, kan ik met haar tips het tot een nuttige tool maken. Vivianne, dankjewel voor de leuke training!


Kim Annink - UMC Utrecht

Vivianne's workshop over een efficiënte mailbox was voor mij echt een eye-opener! Met handige tips geeft ze nieuwe inzichten om zowel tijd te kunnen besparen én beter overzicht te kunnen bewaken. Haar persoonlijke verhalen en enthousiasme maakten dat Vivianne de groep in een mum van tijd enthousiast kreeg om aan de slag te gaan. Echt een aanrader! 

Maartje Blom - RIVM

Ik ben sinds maandag weer aan het werk, na een maand in Australië op vakantie geweest te zijn. Ik heb mijn 200 e-mails heel gemakkelijk kunnen wegwerken dankzij al jouw handige tips. 


Amal Abdi - AMC Medical Research

Super workshop, elke dag als ik m'n mail weer opstart, krijg ik meer rust dan voorheen. Ik heb alles veel beter onder controle & kan daardoor veel meer rust vinden.

Marjanne Hamstra - Flexim

Vivianne heeft een hele enthousiaste en interessante workshop gegeven met handige tips voor een opgeruimde e-mail inbox.


Suzanne vd Toren - Erasmus MC

Ik ben nu al zo erg geholpen met al je tips! Heb nu ook echt inzicht in mijn werk. Dankjewel! En ik vond het niet alleen heel leerzaam, ik vond het ook een leuke dag! 

Ineke Dingemans

Wat ik enorm fijn en professioneel vind aan Vivianne is dat zij bij vraagstukken niet met 1 oplossing komt, maar je meerdere opties geeft. Ze benoemt de voor en nadelen van Outlook en Gmail zodat je zelf kunt kiezen waar jij meer waarde aan hecht. Ook laat ze zien aan welke randvoorwaarden een effectieve takenlijst moet voldoen en noemt ze een handvol programma's waaruit je kunt kiezen. Doordat zij haar kennis goed kan verbinden met de situatie van jou als deelnemer, is het een waardevolle training. Ik kan na deze training snel beoordelen wat voor soort actie een e-mail vereist, heb grip op mijn mailbox en begin de dag nu met belangrijk werk. Niet omdat dit moet, maar omdat het kan. Hoe fijn is dat?! Wil jij dit ook, dan kan ik je deze training zeker aanbevelen.

Edith de Besten - Mad Science

Begin 2017 ben ik, in eerste instantie een beetje uit nieuwsgierigheid, een coachingstraject bij Vivianne gestart. Wat begon als een spontane samenwerking heeft uiteindelijk 2 jaar geduurd! Vivianne heeft mij al die tijd weten te inspireren en tot nieuwe inzichten gebracht. Of dat nu ging omdat ik op mijn werk met bepaalde zaken vastliep of om dichter bij mezelf te komen en te blijven, dat kon allemaal bij haar. Met pijn in mijn hart maar ook omdat het zo goed was, heb ik na deze 2 jaar mijn vleugels uitgeklapt om uit te vliegen. Met een mooie rugzak vol handvatten en inzichten om op terug te kunnen vallen. Kort gezegd: ik kan Vivianne als coach meer dan zeker aanbevelen! 

Chantal Hek