Markeren als gelezen uitstellen

Wordt jouw e-mail te snel gemarkeerd als gelezen? Of wil je e-mails niet meteen als gelezen markeren als je deze een keer aanklikt? Volg de volgende stappen om deze instellingen aan te passen naar jouw wens: 1. Ga naar Beeld in het lint van Outlook 2. Klik op Leesvenster 3. Klik op Opties... Outlook-Beeld-Leesvenster         Standaard staat het leesvenster als volgt ingesteld. Stel jouw leesvenster naar jouw wens in. Outlook-Beeld-Leesvenster-Opties 4. Zet het vinkje aan bij 'Berichten markeren als gelezen wanneer ze zijn bekeken in het leesvenster' 5. Typ het aantal seconden in dat je wil wachten voordat een e-mail als gelezen wordt gemarkeerd, nadat je de e-mail hebt geopend en deze wordt weergegeven in het leesvenster. Tussen 3 en 10 seconden is meestal voldoende. Je kunt ook beginnen met 5 zoals Outlook standaard als suggestie geeft en de instelling aanpassen indien gewenst. Is je e-mail toch gelezen gemarkeerd? Gebruik de sneltoets Ctrl + U (van Unread) om je e-mail opnieuw als ongelezen te markeren. Of klik met je rechtermuisknop op de e-mail en klik op 'Markeren als ongelezen'. Outlook-email-markeren-als-ongelezen Je kunt de e-mail ook altijd weer als gelezen markeren met de sneltoets Ctrl + Q.  
Mike
Door

Mike

op 02 Feb 2022

Een hele handige functie maar is het ook mogelijk om berichten ongelezen te laten als deze gecategoriseerd zijn? Ik heb bijvoorbeeld categorie - mail beantwoorden gemaakt zodat ik weet dat deze berichten nog gedaan moeten worden.

Vivianne Kroone
Door

Vivianne Kroone

op 03 Feb 2022

Hoi Mike, dat is met de basisfuncties van Outlook niet mogelijk. Je kan wel de sneltoets Ctrl + U gebruiken om de mail weer op ongelezen te zetten. Zelf ben ik niet zo'n fan van op opgelezen zetten. De vraag is ook, als de mails al in jouw lijstje met 'mail beantwoorden' staat, wat is dan nog de toegevoegde waarde van gelezen/ongelezen. Je moet ze toch beantwoorden toch. ;-)

Reactie plaatsen