To do list tips: de Do's en Don'ts voor een goed werkende takenlijst
16 september 2019 

To do list tips: de Do's en Don'ts voor een goed werkende takenlijst

Waarom werken takenlijsten voor de meeste mensen niet en hoe kun jij ze wel werkend voor jou maken? In deze podcast krijg je tips over:

✔ hoe je een goede takenlijst maakt
✔ aan welke 3 belangrijke voorwaarden een goed werkend takensysteem moet voldoen
✔ hoe je je takenlijst goed gebruikt in je dagelijkse werk
✔ do’s en don’ts om slim te werken met je takenlijst

Wil je liever de podcast op YouTube te beluisteren? –> klik hier

Genoemde verwijzingen:

Hoe maak je slim van een e-mail een taak in Outlook? 

Werken met categorieën op je takenlijst

Wil je meer overzicht creëren op je takenlijst? Dit kun je doen door in Outlook kleuren te gebruiken met de functie Categoriseren; oftewel kleurcategorieën gebruiken. Hoe stel je categorieën in in Outlook en hoe gebruik je ze op je takenlijst? Dat laat ik je zien in deze video:

Taken verzamelen onderweg

Om al jouw to do’s overzichtelijk op één plek te houden, is het belangrijk dat je naast je Takenlijst bijvoorbeeld in Outlook, ook jouw taken onderweg kunt opschrijven zodat het niet in je hoofd blijft zitten. Gebruik je een takenmanager die een app heeft zoals Wunderlist, To do ist of Producteev van Jive of iets dergelijks, dan kun je onderweg gewoon nieuwe taken toevoegen aan deze apps.

Gebruik je echter Outlook, dan is de app Braintoss een uitkomst. Met Braintoss kun je foto’s, teksten én voiceopnames met één druk op de knop sturen naar jouw mailbox. Stuur je een voicebericht dan typt Braintoss zelfs de gesproken tekst voor je uit in een mailtje. Zet de to do vanuit je mail met een Snelle Stap op je takenlijst kunt zetten en voeg er een categorie en deadline aan toe. Deze app vind ik echt een uitkomst en gebruik ik meerdere keren per dag. De kleine investering van € 2,29 vind ik het dubbel en dwars waard en verdien je al snel terug door al jouw ‘gouden’ ideeen vast te leggen met Braintoss.

Video van Braintoss over de app

Hoe werkt de app? | Uitleg + tips over Braintoss slim gebruiken

Over de Mailbox Master Podcast: 

In de Mailbox Master Podcast leer je hoe je nog handiger met je e-mail, werk en tijd kunt omgaan. Vivianne traint bedrijven van de directie tot de assistenten in mailbox management, overzicht houden, prioriteiten stellen, plannen en andere productiviteit tips en tricks. In deze aflevering hoor je ook Jasper Geluk, wie de oprichter is van de MCC Academy en jong professionals en bedrijven traint in professionele communicatie en veel in de leer is geweest bij Vivianne over je werk en je mailbox organiseren.

Meer inspiratie?

Hebben we je geïnspireerd met dit artikel? Dan vind je het misschien leuk om ook onze andere podcasts te beluisteren. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering die je ook gewoon kunt beluisteren via de bekende podcast kanalen zoals Apple Podcasts, Spotify, Google podcasts, Overcast en CastBox enzo.

Over de schrijver
Vivianne Kroone staat bekend als de meest praktische hulp op het gebied van mailboxen in Nederland. Vivianne werkte zelf bijna 10 jaar als persoonlijke assistent toen ze besefte dat ze 50% van de tijd collega’s aan het trainen was in hoe ze hun mailbox beter konden gebruiken. Daarom doet ze dit nu dagelijks met de trainingen vanuit haar eigen bedrijf Mailbox Master. Haar klanten zijn onder anderen het WNF, de Belastingdienst en Sodexo Services Nederland.
Reactie plaatsen

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook training doen?