Hoe deel je de mappenstructuur van je mailbox slim in?
15 augustus 2019 

Hoe deel je de mappenstructuur van je mailbox slim in?

Hoe deel je de mappenstructuur van je mailbox slim in? Hoeveel mappen heb je nou eigenlijk nodig? Wanneer maak je voor iets wel of niet een map aan?

In deze podcast aflevering leer je hoe je je e-mailarchief handig indeelt, of een uitgebreide mappenstructuur handig is of geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over het archief die ik vaak in de mailbox training te horen krijgen.

Of beluister de video op YouTube:

 

Genoemde verwijzingen:

De zoekfunctie in Outlook uitgelegd

In deze podcast heb ik het over de video met uitleg over de zoekfunctie in Outlook. Wil je leren hoe je handiger kunt zoeken met Outlook, zodat je sneller e-mails kunt terugvinden? Bekijk dan de video hieronder 🙂

 

Snel archiveren in Outlook

Verder is dit nog een leuke tip om extra snel e-mail te archiveren in Outlook. Gebruik hiervoor ‘de Archiveren knop’ en koppel deze aan je meest gebruikte archiefmap. Zoals je in deze video ziet, kun je de archiveren knop activeren met de backspace toets op je toetsenbord. Doe je dit, dan gebruik je dé snelste manier van archiveren die er mogelijk is in Outlook en wordt je vanzelf een speed archiveerder. 💪😉

 

Over de Mailbox Master Podcast: 

In de Mailbox Master Podcast leer je hoe je nog handiger met je e-mail, werk en tijd kunt omgaan. Vivianne traint bedrijven van de directie tot de assistenten in mailbox management, overzicht houden, prioriteiten stellen, plannen en andere productiviteit tips en tricks. In deze aflevering hoor je ook Jasper Geluk, wie de oprichter is van de MCC Academy en jong professionals en bedrijven traint in professionele communicatie en veel in de leer is geweest bij Vivianne over je werk en je mailbox organiseren.

Meer inspiratie?

Hebben we je geïnspireerd met dit artikel? Dan vind je het misschien leuk om ook onze andere podcasts te beluisteren. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering die je ook gewoon kunt beluisteren via de bekende podcast kanalen zoals Apple Podcasts, Spotify, Google podcasts, Overcast en CastBox enzo.

Over de schrijver
Vivianne Kroone staat bekend als de meest praktische hulp op het gebied van mailboxen in Nederland. Vivianne werkte zelf bijna 10 jaar als persoonlijke assistent toen ze besefte dat ze 50% van de tijd collega’s aan het trainen was in hoe ze hun mailbox beter konden gebruiken. Daarom doet ze dit nu dagelijks met de trainingen vanuit haar eigen bedrijf Mailbox Master. Haar klanten zijn onder anderen het WNF, de Belastingdienst en Sodexo Services Nederland.
Ad
Door

Ad

op 02 Sep 2023

Interessante podcast! Goede hint om het zo simpel mogelijk te houden (en de rest met de zoekfunctie af te vangen). Vraag: maakt het uit of je de project/archiefmap IN de Postvak in maakt, of ernaast?

Vivianne Kroone
Door

Vivianne Kroone

op 11 Sep 2023

Hoi Ad, wij hebben zelf de voorkeur om mappen ernaast te zetten om deze ook makkelijk met de sneltoets voor verplaatsen te kunnen organiseren.

Alex
Door

Alex

op 18 Nov 2023

Hoe zet je ze ernaast? Hoe ziet dat eruit dan?

Vivianne Kroone
Door

Vivianne Kroone

op 07 Dec 2023

Door op je e-mailadres boven je Postvak In te klikken met je rechtermuisknop en daar te kiezen voor 'Nieuwe map'. Dan wordt er een map op het hoogte niveau aangemaakt.

Reactie plaatsen

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook training doen?