Top 7 best bekeken video's van 2020 | Op het Mailbox Master YouTube kanaal [+ de bloopers]
06 januari 2021 
in E-mail

Top 7 best bekeken video's van 2020 | Op het Mailbox Master YouTube kanaal [+ de bloopers]

2020, nou dat was mij een jaartje wel! Het was even schrikken toen we half maart vanwege Corona allemaal thuis moesten werken en mijn agenda ineens tot eind mei helemaal leeg ging. Maar gelukkig had ik eerder online training gegeven en wist ik dat dat ook heel goed kon. Zo werd 2020 alsnog een jaar met ook veel met positieve kanten. Deze week ontving ik van YouTube een uitgebreide mail met de statistieken over 2020 met daarin het goede bericht dat het Mailbox Master YouTube kanaal het afgelopen jaar enorm is gegroeid. Nu word ik vaak sowieso al blij van mails, maar deze heb ik met een extra grote big smile op mijn gezicht gelezen.

Wat vertelde YouTube mij in de mail? 

Dit jaar kon je op het YouTube kanaal van Mailbox Master 56 nieuwe video’s bekijken. We verwelkomden 1848 nieuwe leden op het kanaal. Jullie deelden wel 1424 keer een video met een collega, vriend of familielid en keken in totaal met z’n allen maar liefst ruim 693.000 minuten naar de video’s. Holi moly, echt te gek! 🙂

Mailbox Master Top 7 best bekeken video's van 2020

Bedankt voor je support, ik word dagelijks zo vrolijk van alle leuke reacties op YouTube en berichtjes die ik ontvang op LinkedIn en per mail. Misschien heb jij mij ook een berichtje gestuurd, dankjewel daarvoor. De super leuke reacties stimuleren mij enorm om ook in het nieuwe jaar weer video’s maken en wekelijks handige tips en trick met je te delen om slimmer te werken.

Voor 2021 staan er al een aantal super leuke nieuwe dingen op de planning. Daar zal je binnenkort meer van te zien zult krijgen. Tipje van de sluier: ja, het heeft ook met video’s te maken, maar dan net even anders dan anders.

De 7 meest populaire video’s van 2020

De grootste verandering het afgelopen jaar op het YouTube kanaal is dat we naast Outlook, ook video’s zijn gaan maken over OneNote en Teams. Teams is natuurlijk in een razend snel tempo in gebruik genomen doordat iedereen ineens vanuit huis ging werken. Dit zie je ook terug in de top 7 van de meest populairste video’s van 2020. Hier komen ze. 🙂

7.CC mail in een andere kleur | Automatische filter in Outlook

Krijg je dagelijks veel CC mails en heb je daardoor minder overzicht op belangrijke e-mails waar je nog wel op moet reageren? Dan is het handig om je CC mails in een andere kleur in jouw mailbox weer te geven. Hoe je dit precies kunt instellen in Outlook, laat ik je stap voor stap zien in deze video.

6.Outlook Contactpersonen importeren & exporteren

Wil jij graag al je Outlook contactpersonen exporteren en/of importeren? Bijvoorbeeld omdat je je contacten wil overzetten naar je nieuwe pc of wil overdragen aan een collega? In deze video laat ik je zien hoe je contactpersonen kunt exporteren naar een CSV bestand en hoe jij of een collega’s ze vervolgens in andere mailbox kunt importeren in je adressenboek.

5.Hoe werkt Outlook Agenda 📅 | Basis training serie deel 2

Wat kan je allemaal met de Outlook Agenda en hoe werkt het nou precies? Als je regelmatig afspraken in de agenda moet plannen is het natuurlijk handig om dat op de meest efficiënte manier te doen. In deze video leer je de basis van hoe de Outlook Agenda werkt.

4.Chatten met Microsoft Team | Tips & tricks

De chatfunctie is in Microsoft Teams één van de meest gebruikte functies. Maar wat kan je er allemaal mee, hoe werk je er handig mee en zorg je ervoor dat je belangrijke berichten niet uit het oog verliest? In deze video neem ik je stap voor stap door alle functies heen. Ook deel ik hierin dé tip om super snel je skills in het werken met Teams te vergroten.

3.Hoe werkt Outlook mail? | Basis training serie deel 1

Hoeveel procent van de functies denk jij dat je kent in Outlook? Outlook zit boordevol met allerlei handige functies waarmee je slimmer je werk kunt doen. Je moet alleen net even weten hoe Outlook werkt. In deel 1 van de miniserie training *Hoe werkt Outlook* leer je de basisbeginselen en alle ins en outs E-mailfunctie van Microsoft Outlook.

2. Teams vergadering plannen met Outlook

Hoe plan je met Outlook een Teams vergadering? Wist je dat hiervoor een handige knop in Outlook zit? Er zijn een aantal handige koppelingen tussen Outlook en Teams, onder andere om vanuit je Outlook agenda super snel een online vergadering te plannen met Teams. Zo hebben jij en de andere deelnemers meteen een linkje om gezamenlijk op in te loggen op de vergadering. In deze video laat ik je zien hoe je de Teams-vergadering instelt vanuit je agenda in Outlook, hoe je de vergadering opstart en hoe deelnemers die geen Teams hebben toch ook kunnen deelnemen.

1.Werken met Outlook en OneNote | Hoe & Wanneer gebruik je wat? | [de verschillen uitgelegd]

Wat is het verschil tussen Outlook en OneNote? En wanneer gebruik je welk programma? In deze video leg ik je uit waarom OneNote een van mijn favoriete tools is (naast Outlook natuurlijk) om slimmer mee te werken en waarvoor ik deze tool precies inzet in mijn dagelijkse werk.

Wat deze laatste video betreft, was dit zowel de meest populaire video als de video waar ik het meeste commentaar op heb ontvangen. En deels ook terecht, want Microsoft heeft het afgelopen jaar in een raptempo enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Dat maakt o.a. dat OneNote op bepaalde vlakken, nu nog een stuk beter samenwerkt met Outlook. Op basis daarvan kom ik binnenkort met een vervolg op deze video. Als je geabonneerd bent, zie je hem vanzelf voorbij komen.👍

Niet altijd zonder slag of stoot

Hoewel veel van mijn video’s ook gaan over hoe je de tools zo kunt gebruiken, dat je je meer kunt focussen op je belangrijke werk, werd ik tijdens het opnemen van de video’s regelmatig afgeleid. Niet door mijn mail of een chatbericht, maar door, nou ja van alles eigenlijk. Je ziet het in de video met bloopers hieronder.

Zoals je ziet, het maken van de video’s ging dus niet altijd zonder slag of stoot, met wel met veel liefde en plezier! En we gaan gewoon door… Komende week staat er weer een filmdag op de planning. Heb je een vraag of verzoeknummer, stuur mij dan even een mail op vivianne@mailboxmaster.nl. Wie weet komt er binnenkort over jouw vraag een video op het YouTube kanaal van Mailbox Master. En anders krijg je sowieso altijd van mij persoonlijk een antwoord op jouw vraag. 👍

Ik wens jou alle goeds en gezondheid voor 2021. Dat het een mooi jaar voor je mag worden!

Tot snel! Vivianne Kroone

Over de schrijver
Vivianne Kroone staat bekend als de meest praktische hulp op het gebied van mailboxen in Nederland. Vivianne werkte zelf bijna 10 jaar als persoonlijke assistent toen ze besefte dat ze 50% van de tijd collega’s aan het trainen was in hoe ze hun mailbox beter konden gebruiken. Daarom doet ze dit nu dagelijks met de trainingen vanuit haar eigen bedrijf Mailbox Master. Haar klanten zijn onder anderen het WNF, de Belastingdienst en Sodexo Services Nederland.
Reactie plaatsen

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook training doen?